Max Verstappen már 125 pont előnyt épített ki csapattársával szemben. Charles Leclerc nem éti, hogy mitől van ekkora különbség a két pilóta között. Azt viszont hozzátette, hogy olyan dolgok is történhetnek csapaton belül, amire csak a Red Bull tudná a választ. Kívülállóknak nincs rálátásuk.

Max Verstappen minden idők legnagyobb különbségével mehetett el a nyári szünetre. 125 pontos előnyt szedett össze a csapattársával, Sergio Perezzel szemben. Erre az óriási előnyre senki sem tud kézenfekvő válasszal szolgálni. Leclerc szerint maximum azok érthetik a dolgot, akik a Red Bullnál dolgoznak.

„Szerintem Max egy nagyszerű versenyző. Ugyanakkor sokan vannak, akik nem tudják megmagyarázni, miért alakult ki ekkora különbség közte és Checo között. Szerintem kívülről lehetetlen jól olvasni a helyzetet. Erre csak a csapaton belül tudnának választ adni. Időnként nagyobb volt a különbség Max és Checo között, mint amire számítottam volna. De Max mellett nehéz versenyezni. Nagyon jó pilóta.”- árulta el Charles Leclerc.