A Red Bull a szezon első felét dominálta. A Forma-1-es újságíró és a sajtókonferencia házigazdája, Tom Clarkson úgy érzi, a nyári szünet „rosszkor jött” a Red Bull számára.

A Red Bull a 2023-as szezon eddigi 12 versenyét megnyerte. Max Verstappen 10 futamot, Sergio Perez pedig két versenyt nyert. Verstappen 125 pontos előnyre tett szert, miután zsinórban nyolc futamgyőzelmet aratott. A Red Bull a konstruktőri bajnokságban is kényelmes előnnyel rendelkezik.

A nyári szünetben a csapatok kötelező kéthetes leállási szabadságukat töltik, de máshol folyik a munka. Az F1 Nation podcast társműsorvezetőjének és a Sky F1 műsorvezetőjének, Natalie Pinkhamnek nyilatkozva Clarkson azon töprengett, hogy a Red Bull által egész évben kiállított puszta dominanciájának vajon jókor jött-e a nyári szünet.

„Hiszel a lendületben? Mert úgy érzem, rosszkor jött a nyári szünet a Red Bull számára. Azt hiszem, hogy amikor lendületben vagy, akkor nem akarsz leállni. Igaz?- kezdte Clarkson. „100%-ban hiszek a lendületben” – válaszolta Pinkham. „Tudom, hogy Max Verstappen nem, ő azt mondaná, hogy ez egy olyan elmélet, amellyel nem ért egyet. Ha megnézzük Sergio Perezt, úgy gondolom, hogy egy rossz forma elgondolkodtatja. Ebből nehéz kitörni.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy az RB19-en a szezon hátralévő részében végrehajtott fejlesztések már nem lesznek számottevőek és nagy csomaggal már nem készülnek. Így a riválisok felzárkózhatnak. A Mercedes, az Aston Martin és a Ferrari megerősítette, hogy a nyári szünet után több új alkatrész érkezik majd autóikra. Verstappen mögött láthattunk csatát. A holland ellen még nem találták meg az ellenszert.