Frederic Vasseur idén csatlakozott a Ferrarihoz és ülhetett be a csapatfőnöki székbe. A francia szakember kénytelen volt megküzdeni a kezdeti nehézségekkel valamint a rossz szezonkezdettel. Charles Leclerc értékelte a Ferrari csapatfőnökének eddigi munkáját.

Frederic Vasseur az idei szezon előtt csatlakozott a Ferrarihoz. Mattia Binotto helyét vehette át. A francia nehéz helyzetbe került a Ferrarinál. A csapat tavaly a második helyen állt a konstruktőri bajnokágban. Idén a bajnoki címért szerettek volna harcolni. Jelenleg a negyedik helyen állnak a csapatok rangsorában.

A tavalyi évben sikerült visszatérnie a dobogó legfelső fokára. Az olasz alakulat abban reménykedett, hogy a mostani időszakra is egy lépést tesz majd előre. 2023-ban eddig 12 futamból három dobogós helyet szereztek. Ferrari jelenleg a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, öt ponttal lemaradva az Aston Martintól. Leclerc már korábban is dolgozott Vasseur-el. Megnyerte a 2016-os GP3-as bajnoki címet az ART Grand Prix-szel, mielőtt debütált volna az F1-ben a Sauberrel. Leclerc szerint jó hatással volt a Ferrarira Vasseur érkezése.

„Nagyon jól alkalmazkodik. Úgy értem, a Ferrari határozottan más, mint az Alfa Romeo. Sokkal több ember dolgozik itt és nagyobb a nyomás. Fred azonnal megértette, melyek azok a területek, amelyeken dolgoznunk kell, és igen, határozottan dolgozik. Persze mindenkinek megvan a saját módszere. Tudom, hogy Fred nagyon jól fog dolgozni, mert dolgoztunk már együtt a junior kategóriákban is. Lassan bevezeti az új gondolkodásmódokat, ami szerintem pozitív, és közép-hosszú távon változást hoz majd. Ez az első szezonja a csapatnál. Így időt kell adnunk neki, hogy lássuk milyen hatással lesz ránk és ez hogyan mutatkozik meg a pályán.”- árulta el Charles Leclerc.