Az F1-es szakértő és a csapat korábbi főnöke, Eddie Jordan úgy véli, egyszerűen túl sok verseny van manapság a naptárban. Szerinte ezért még fontosabb lett a nyári szünet az F1-es csapatok számára.

A Forma-1 néhány napon belül felébred nyári álmából. A csapatok és a pilóták a szezon második felére készülnek, és Zandvoortba látogatnak. A Holland Nagydíjjal folytatódik az F1 szezonja. 12 futamot követően még 10 futam van hátra a szezon végéig. A Kínai és az Emilia Romagnai Nagydíj törlése ellenére is fárasztó menetrend.

A következő szezonban a naptár még tovább bővül. 2024-ban már 24 futamot láthatunk, ami rekordnak számít. Pihenésre szánt idő elég kevés lesz. Három tripla hétvégére kell számítani. Eddie Jordan úgy véli, hogy a naptár most azon a ponton van, hogy problémákat okozhat a sportágban dolgozóknak.

„Jó egy kis szünet. Szerintem fontos, hogy a Forma-1-ben szereplők feltöltődjenek. Jó, ha a családjaikkal lehetnek akkor, mikor a gyerekeknek is nyári szünet van. Úgy gondolom, hogy túl sok versenyünk van. Ez nagyon súlyos hatással van a fizikai és mentális egészségre. Fontos, hogy az F1-ben dolgozók is néha pihenjenek és töltődjenek. Remélem ezt sokan észre fogják venni.”- árulta el Eddie Jordan.