Max Verstappen idén 12 futamból 10 versenyt megnyert. A holland dominálja az F1-es sorozatot. Zak Brown korábban azt mondta, hogy ha a Red Bull-nak két Perez-e lenne, akkor a bajnokság is nyitott lenne. Toto Wolff egyetértett ezzel a kijelentéssel. Szerinte Verstappen nélkül fantasztikus lenne az F1.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, hogy az idei Forma-1-es szezon „fantasztikus” szezon lenne Max Verstappen nélkül. Eddig minden futamot a Red Bull nyert meg. 12 versenyből 10-et Verstappen. A holland jelenleg 125 pontos előnnyel rendelkezik csapattársával szemben. Perez állítása szerint a Monaco és a Brit Nagydíj között durva dolgokon ment keresztül. Több futamon nem jutott be a Q3-ba. Valamikor a Q2-be sem.

A Red Bull nagy fölénnyel vezeti a konstruktőri bajnokságot. A Mercedes a második helyen áll. 51 ponttal többet gyűjtöttek a harmadik helyen álló Aston Martin-nál. A pilóták versenyében Perez a második helyen áll és 40 ponttal előzi meg Fernando Alonsót, aki egypontos előnye van a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal szemben. Toto Wolff szerint az idei szezon izgalmasabb lenne Max Verstappen nélkül.

„Igen, azt hiszem, csak ki kell venni Maxet az egyenletből. A másik Red Bull ott van, ahol mi vagyunk. Fantasztikus szezon és szoros versenyzés lenne. De tudod, a stopper soha nem hazudik, egyetlen srác van egy autóban, aki mindenek felett áll. Csak utol kell érnünk. Nincs más választásunk.”- árulta el Toto Wolff.