Bernie Ecclestone, az F1 korábbi tulajdonosa nem emlékszik arra a Felipe Massa interjúra, amikor az hangzott volna el, hogy tisztességtelen volt a 2008-as Szingapúri Nagydíj.

A hír tegnap érkezett, miszerint Felipe Massa jogi csapata levelet küldött a brazilnak. Ebben tudatták, hogy értesítést küldtek az FIA-nak és a Forma-1-nek arról, hogy pert fognak indítani az állítólagos szingapúri „összeesküvés” miatt, ami aláásta Massa bajnoki esélyeit.

Bernie Ecclestone adott egy nyilatkozatot, amelyben arról beszélt, hogy már a crashgate 2009-es kirobbanása előtt tudott arról, hogy Piquet a csapat kérésére tette falba a Renault-t. Ez indította el ezt az ügyet. Massa jogi csapatának lépése után pedig már azt nyilatkozta a Forma-1 korábbi vezére, hogy nem is emlékszik arra az interjúra, amit az F1-Insider.com hozott le tavasszal:

„Teljesen őszintén mondom, hogy nem emlékszem erre. Arra sem emlékszem, hogy ilyen interjút adtam volna. Ez biztos.”- árulta el Bernie Ecclestone. De mi hangozott el abban az interjúban, mire még az F1 korábbi tulajdonosa sem emlékszik?

„Úgy döntöttünk, hogy nem csinálunk semmit. Meg akartuk védeni a sportot és megmenteni a hatalmas balhétól. Ezért rávettem a korábbi versenyzőmet, Nelson Piquet-t, hogy hallgasson egy időre. Akkoriban volt egy olyan szabály, hogy az FIA díjátadó gálája után már nem lehet hozzányúlni a világbajnoki helyezésekhez. Így Lewis kapta meg a bajnoki trófeát, és minden rendben volt. Már ekkor elég információnk volt ahhoz, hogy kivizsgáljuk az ügyet. A szabályzat szerint ilyen körülmények között törölnünk kellett volna a szingapúri futamot. Ez azt jelenti, hogy nem így alakult volna a pontverseny, és Felipe lett volna a világbajnok, nem pedig Lewis. Sajnálom Felipe-t. Megnyerhette volna a bajnokságot. Ráadásul hazai közönsége előtt, Brazíliában. Mindent tökéletesen csinált. A csalás miatt nem jött össze neki az egyébként megérdemelt világbajnoki cím, míg Hamilton mellé szegődött a világ összes szerencséje. Ma már másképp intéztem volna a dolgokat. Ezért az én szememben még mindig egyedül Michael Schumacher tartja a világbajnoki címek rekordját, még akkor is, ha a statisztikák mást mutatnak.”- árulta el korábban Bernie Ecclestone, amire még ő maga sem emlékszik.