Gasly idén csatlakozott az enstone-i alakulathoz, miután hat szezont töltött a Red Bull istállónál. A francia pilóta csalódottan nyilatkozott.

Pierre Gasly a 2023-as évet a legszerencsétlenebb évének nevezte az F1-ben, mivel Alpine csapata nem úgy teljesít, ahogy elvárták volna. Az Alpine-nál nagy reményekkel vágtak neki az idei évnek. Úgy gondolták, hogy a konstruktőri bajnokságban minimum a negyedik helyet megszerezhetik. Legjobb esetben csökkenthetik a lemaradásukat a top csapatokkal szemben. Ez azonban nem valósult meg. Az Alpine jelenleg csalódottan a hatodik helyen áll a konstruktőri bajnokságban. A Mclaren is erőre kapott és megelőzte a francia csapatot.

Ocon harmadik lett a Monaco Nagydíjon. Ezen kívül nem tudnak jó eredményt felmutatni. Idén kétszer is összeütköztek. A színfalak mögött is jelentős változtatás történt. Laurent Rossi egykori vezérigazgató, Otmar Szafnauer csapatfőnök és Alan Permane sportigazgató távoztak a csapatból. Gasly a médiának , köztük a RacingNews365.com-nak nyilatkozva nyíltan beszélt arról, hogy az Alpine nem érte el az erre a szezonra kitűzött célokat.

„Azt hiszem, összességében talán mi voltunk a legszerencsétlenebbek a Forma-1-ben az összes többi szezonhoz képest. Volt egy-két kihagyott lehetőség. Elég nagy hatással volt a végeredményre. Nem tudtuk megmutatni, mire lettünk volna képesek. Több futamon nem voltunk olyan versenyképesek, amilyenek szerettünk volna lenni. Az Alpine elég erős volt tavaly és a negyedik lett a konstruktőri bajnokságban. Az idei évet az Aston mögött kezdtük. Tehát az ötödik legjobb csapatként. A Mclaren jobban fejlődött. Így a hatodik helyre estünk vissza. Nyilván nem ez volt a célunk. Hazugság lenne azt állítani, hogy megfeleltünk az elvárásoknak, de még van fél évünk. Elég sok dolgunk van még. Az eredményen nem fog sokat változtatni, de határozottan remélem, hogy az év második felében jobb eredményeket érhetünk majd el.”- árulta el Pierre Gasly.