A Ferrari nem úgy kezdte a 2023-as szezont, ahogy szerette volna. Carlos Sainz szerint a Ferrarinak rövid távon el kell fogadnia, hogy sem győzni, de még a pódiumra felállni sem lesz esélyük.

A 2022-es Forma-1-es szezon első felében még a világbajnoki címért harcolt a Ferrari. A tavaly augusztusi technikai direktíva óta egyáltalán nem találja magát a csapat. Az Aston Martin szezon eleji és a McLaren szezon közepi óriási ugrása miatt a Ferrari nehezen fér oda a dobogós helyezésekhez is. Sainz szerint a szezon második felében sem állhatnak dobogóra. Akármennyire is furcsán veszi ki magát, ünnepelnie kell, ha a pilótáik és a csapat is mindent kihozott a rendelkezésre álló technikából.

„Frusztráló volt, amikor rájöttünk, hogy mekkora előnye van a Red Bull-nak. Mennyire nehéz lesz legyőzni őket. Mindenki arra számított, hogy erősebbek leszünk. Ezalatt a mezőny szorosabbá vált körülöttünk. Ezért látjuk ezeket az óriási kilengéseket. Az egyik hétvégén még a harmadik helyért harcolunk. A másikon már a nyolcadikért, miközben mindössze 1 tizeddel változott a helyzetünk az erősorrendben. El kell fogadnunk, hogy idén ebbe a helyzetbe kerültünk. Ha az egyik hétvégén az 5. helyért harcolunk, de az a maximum, amire erre az autó képes, akkor meg kell ünnepelnünk, hogy az idei csomagunkból mindent kihoztunk. A szezon második felében el kell érnünk az autók maximális potenciálját. A csapatnak is jobban kell dolgoznia. Nem reménykedhetünk győzelmekben és dobogókban. Az alapokat kell tökéletesre csiszolnunk.”- árulta el Carlos Sainz.