Toto Wolff bejelentette, hogy a korábbi F1-es pilóta, Jérome D’Ambrosio, aki márciusban csatlakozott a Mercedeshez, váltja őt, ha nem tud részt egyes futamokon.

D’Ambrosio egy évet töltött el az F1-ben. Már rendelkezik csapatfőnöki tapasztalattal. A Formula-E sorozatban a Venturi Racing csapatát vezette. Márciusban visszatért az F1-be. A Mercedes pilótafejlesztési igazgatója lett. Úgy tűnik, hogy D’Ambrosio egyre nagyobb szerepet tölthet be a Mercedesnél. Toto Wolff bejelentette, hogy ha nem tudna részt venni egyes futamokon, akkor D’Ambrosio fogja őt helyettesíteni.

„Ha egy versenyhétvégén hiányzom, Jérome fog helyettesíteni. Igaz, hogy ez 11 év alatt csak háromszor fordult elő, de ez egy olyan helyzet, amelyet előre ki kell találnunk. Most hitelességet kell szereznie a csapaton belül és a paddockban, van még ideje, de ha nem tudok a versenyre elutazni, akkor ő lesz a helyettesem. Jérôme tavaly nagyon jó munkát végzett a Venturinál betöltött szerepével. Egy kis csapat, aminek nyilván semmi köze a miénkhez. Mindössze 2500 fő dolgozik ebben a csapatban. Időt kell adni neki. Az a benyomásom, hogy megfelelő profillal rendelkezik ahhoz, hogy elvállalja ezt a szerepet.”- árulta el Toto Wolff.