Az Aston Martin nagyon jól kezdte a 2023-as szezont. Mondhatni, hogy a rajtrácson a második leggyorsabb autóval rendelkeztek. Alonso elismeri, hogy a nyári szünetre teljesítményük visszaesett.

A csapat nehezen tudta megismételni szezon eleji formáját. A szezon első hat futamán dobóra állhattak. A kétszeres bajnok utoljára Kanadában pezsgőzhetett. Az AMR23 kényelmesen a második leggyorsabb autónak tűnt a Red Bull mögött , de szoros fejlesztési háború áll mögöttük. A Ferrari , a Mercedes és a McLaren egyaránt jelentős teljesítménynövekedést ért el. Fernando Alonso azt állítja, nem meglepő, hogy az Aston Martin jelenlegi teljesítménye a 2023-as Forma-1-es szezon közepén visszaesett. A spanyol pilóta a következőket mondta:

„Azt hiszem, hogy visszaesett a teljesítményünk, de ez nem meglepő. Rajtunk múlik, hogy leküzdjük-e ezeket a nehézségeket. Úgy gondolom, hogy a lehető legjobb úton haladunk. Megpróbáltam jobban megérteni a problémákat, az autó teljesítményét. De a riválisok jobb munkát végzetek.”- árulta el Fernando Alonso.