Sergio Perez valószínűleg már nem pályázhat idén a bajnoki címre. Viszont az egyéni bajnokságban a második helye is veszélybe került. A tabellán Fernando Alonso és Lewis Hamilton közel került hozzá. Sergio Perez kiemelte fő céljait.

A mexikói jelenleg 125 pontra van Verstappentől a pilóták bajnokságában. Második helyét pedig Fernando Alonso és Lewis Hamilton veszélyezteti. Perez tavaly sem tudta megszerezni az egyéni bajnokság második helyét. Szerinte idén is meg kell érte küzdenie. Az idei szezon utolsó 10 futamára kemény küzdelmet jósolt.

„Nagyszerű nyári szünetem volt. Családommal tölthettem egy kis időt. Aztán jöhetett a kemény edzés. A héten a gyárban voltam a mérnökökkel. Jó visszatérni a nyári szünetből. Jól felkészültünk erre a hétvégére. Teljesen készen állunk rá. Részemről ott akarom folytatni, ahol Belgiumban abbahagytam. Dobogón akarok állni, hogy folytathassam. Az biztos, hogy a szezon második felében kihívásokkal kell szembenézni. A zandvoorti futam trükkös verseny lesz. A mezőny egyre szorosabb, de mi csapatként csak drukkolunk és drukkolunk, és igyekszünk a legjobbat nyújtani. Jó eredményt elérni esős és száraz körülmények között is.”- árulta el Sergio Perez.