Daniel Ricciardo a nyári szünet előtt térhetett vissza a rajtrácsra. Két futamon állhatott rajthoz. A nyári szünetben sokat edzett, hogy visszanyerje régi formáját. Az ausztrál pilóta izgatottan várja a Holland Nagydíjat.

Az AlphaTauri versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondta, hogy a 2023-as Forma-1-es szezon hátralévő részében igyekszik erősebb eredményekért harcolni. Elmondta, hogy a nyári leállás lehetővé tette számára, hogy visszanyerje erőnlétét, miután 2023 első felében csak a Red Bull tartalékos szerepét tölthette be. Az idei első futama Magyarországon volt. Majd Belgiumban állt rajthoz. Ricciardo a következőket mondta:

„Nagyon izgatott vagyok és örülök, hogy újra versenyezhetek Zandvoortban. A szezon második felében erősebben szeretnék teljesíteni. A szünet előtt csak két futamon vehettem részt. Így az elmúlt heteket edzéssel töltöttem. Élvezem a visszatérést. A csapattal töltött két verseny fantasztikus volt. Most éhes vagyok a jobb eredményekre. Motiváltnak érzem magam. Éppen ezért várom zandvoorti futamot. Nagyon gyors ez a pálya és a hangulat is fantasztikus. Két versenyünk volt a múltban Zandvoortban. Tavaly még a Q3-ba is bejutottam, de még soha nem értem itt célba. Szóval, a hétvégén ezen szeretnék változtatni. Szeretem a pályát, mert technikás. Rendelkezik pár egyedi tulajdonsággal. Van benne gyors és lassú kanyar is. Fizikailag megterhelő. Nem tudom, hogy hogyan fogunk itt teljesíteni. Még, ha a Belga Nagydíj jól is sikerült, az az időjárásnak volt köszönhető. Zandvoort nagyon más. Mivel a pálya nagyon keskeny, a fő hangsúly a kvalifikáción lesz, amivel eddig küzdöttünk ebben a szezonban. Meglátjuk, hogyan alakul.”- árulta el Daniel Ricciardo.