Charles Leclerc szerint a csapatoknak még sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy elkapják a Red Bull-t. A monacói pilóta úgy véli, hogy a Red Bull még három évig dominálhat az F1-ben.

Az F1 2026-ban új korszakkal vág neki a szezonnak. Új szabályok vonatkoznak majd a motorokra és környezet barátabbá teszik a sportágat. Ebben az évben tért vissza a Honda és csatlakozik a sportághoz az Audi is. A szabályok viszont 2026-ig nem igazán voltoznak. Sokan azért aggódnak, hogy emiatt a Red Bull három évig uralhatja a sportágat.

„Nagy a tartalékuk, és nehéz lesz elkapni őket a szabályozás változása előtt. A kvalifikáción sokkal közelebb vagyunk, mint eddig bármikor. Általában azt látjuk, hogy egy csapat dominál a kvalifikáción és a versenyen is, de most valamiért sokkal nagyobbak a különbségek a versenyen, mint a kvalifikáción. Ezért dolgozunk mindannyian a versenytempónkon, mert a Red Bull mindenkitől jobb munkát végzett. Sok dolgunk van még. Lesz pár fejlesztés még, ami felkerül az autóra. Ez segíthet abban, hogy előrelépjünk és szerezzünk pár váratlan jó eredményt. Az autók annyira érzékenyek, hogy egy kis változtatás nagy hatással lehet. Remélhetőleg ez a jövőben is így lesz.”- árulta el Charles Leclerc.