Daniel Ricciardo tavaly távozott a Mclaren csapattól azok után, hogy nem azt az eredményt hozta, amit vártak tőle. Az ausztrál pilóta ezeket az éveket szeretné feledtetni.

AlphaTauri a Magyar Nagydíj előtt bejelentette, hogy 10 futam után megválik Nyck de Vries- től, és Ricciardo-t ültetik a helyére. Daniel Ricciardo tudja, hogy bizonyítania kell ahhoz, hogy visszatérhessen az F1-es rajtrácsra. Viszont azt is elárulta, hogy semmilyen extra nyomás nem terheli. A 34 éves játékos bevallotta, hogy a McLarennél eltöltött kétéves nehéz munkája közepette beleszeretett az F1-be, és úgy véli, hogy újra felfedezi a sport iránti szenvedélyét.

„Valójában ez az, amihez próbálok visszatérni. Visszatérni a kezdetekhez, visszatérni a kezdeti időkhöz, az igazi gyökerekhez és a lényeghez, hogy miért kerültem ebbe bele. Mindent a hátam mögött szeretnék hagyni és újra élvezni és szeretni akarom ezt a sportot. Nyilván ez az érzés elhomályosodott az elmúlt egy-két évben. Hat hónappal ezelőtt még nem voltam benne biztos, hogy visszatérek-e a sportba. Nem tudtam, hogy valaha versenyzek-e még. Szóval, nekem most minden hétvége egy bónusz. Tudom, itt vagyok és versenyzem. Imádom. Élvezem és nincs túl nagy nyomás rajtam. Élvezem és bizonyítanom kell.”- árulta el Daniel Ricciardo.