A Ferrari pilótája abban bízik, hogy a Red Bull egyszer hibázik. Ez lehetővé tenné azt, hogy más csapat is nyerjen a 2023-as F1-es szezonban.

Verstappen 2023-ban az első 12 futamból 10-et megnyert. Ebből nyolcat a Miani Nagydíjtól Belgiumig aratta. Ha Hollandiában is nyer, akkor beállíthat egy új rekordot. Carlos Sainz bízik benne, hogy Max Verstappen nem nyeri meg az idei hátralévő 10 nagydíjat.

Sainz még nem állhatott idén dobogón. A spanyol pilóta az egyéni bajnokságban csak a hetedik helyen áll. Verstappen megállíthatatlannak tűnik, és a Red Bull dominanciája arra utal, hogy a hátralévő 10 futamot is behúzhatják. Sainz bízik abban, hogy egyszer hibáznak és más csapat is nyerhet idén az F1-ben.

„Nem hiszem el teljesen, hogy Max minden hétvégén nyerni fog. Tudom, hogy a média nagyon drasztikusan és drámai módon látja ezt. Nyilvánvalóan tudom, hogy mennyi esélyem van egy győzelemre. Még mindig fennáll annak a valószínűsége, hogy a Ferrari képes nyerni egy futamot ebben a szezonban. Én is nyerhetek még idén futamot. Senki sem tökéletes és remélhetőleg a Red Bull sem az. Hibázhatnak. Minden hétvégén arra gondolok, hogy ha ez megtörténik, akkor ott kell lennem, hogy ezt kihasználhassam. Motivált vagyok és szeretnék a pontversenyben is a legjobb ötben végezni. Szeretem a Forma-1-et, és szeretek minden hétvégén versenyezni a Ferrarival. Szeretem a kihívást. Szeretek visszajelzést adni, fejleszteni az autót. Hatással lehetek a jövő évi autómra. Egy pilóta ezért dolgozik. Szeretem ezt a kihívást.”- árulta el Carlos Sainz.