Lewis Hamilton elégedetten nyilatkozott a pénteki két edzés után. A hétszeres bajnok bízik abban, hogy szombaton az időmérőn és vasárnap a versenyen is a Red Bull-okkal és a Mclaren-ekkel harcolhatnak.

Lewis Hamilton az első gyakorlást a harmadik, míg a másodikat a negyedik pozícióban zárta. A köridők alapján pedig egyelőre úgy tűnik, minden esélyük meglehet egy dobogós helyezésre. Hamilton szerint Zandvoortban elsősorban mindenki a túlmelegedéssel küzd. Nekik az első szektorban kellene javulniuk. Itt a Mclaren sokkal gyorsabb volt náluk. A hétszeres bajnok így nyilatkozott:

„Jó napot zártunk. Reggel izgatottan keltem fel és vártam, hogy beülhessek az autóba. Az első edzés nagyon jól sikerült. Az autó már az elejétől erősnek érződött. Köszönhetően a gyárban dolgozók munkájának. A második edzésre változtattunk pár dolgot, ami viszont nem jött be annyira. Így is jó adatokat gyűjtöttünk viszont, és remélhetőleg holnapra még tudunk fejlődni. Nagyjából ott vagyunk a harcban. Nem vagyunk annyira gyorsak, mint a Red Bull, és persze a McLaren is rendkívül jó, tehát van még min dolgozni. Milyen eredményre számítok? Remélhetőleg ott leszünk. Nyilván a Red Bull kicsivel megint gyorsabb, mint mindig. Szóval nem is számítok arra feltétlenül, hogy le tudjuk őket győzni, de ettől még szoros lehet.”- árulta el Lewis Hamilton.