Az AlphaTauri hivatalosan is bejelentette, hogy Daniel Ricciardo nem állhat rajthoz a 2023-as Forma-1-es Holland Nagydíjon. Az ausztrál pilóta a második edzésen megsérült.

Daniel Ricciardo a pénteki délutáni második szabadedzésen falnak csapta autóját. Az ütközés alatt a csuklója is megsérült. Már közvetlenül a balesete után a csapatrádióban is a kezére panaszkodott. Az AlphaTauri pilótáját rögtön az orvosi szobába kísérték, ahonnan felkötött kézzel szállították tovább egy helyi kórházba röntgenes vizsgálatra.

Az AlphaTauri bejelentése előtt már tudhattuk, nagy a baj. Helmut Marko szomorú hírt közölt: Ricciardo eltörte a kezét, így nem folytathatja a szereplést a Holland Nagydíjon. Ezt a Zandvoort és Amszterdam között félúton fekvő Haarlemben elvégzett röntgenes vizsgálat után erősítette meg Marko. Ricciardo a bal kézközépcsontját törte el.

Az ausztrál pilóta nem állhat rajthoz. Helyére nem térhet vissza Nyck de Vries. Hiába áll még a Red Bull kötelékében. Ricciardo helyét Liam Lawson fogja betölteni.

„Valamit eltört a kezében, ezért nem fog tudni versenyezni. Lawson vezet majd helyette. Nehéz ez Daniel számára és nagy kár, mert az autó jól muzsikál ezen a pályán.”- árulta el Helmut Marko. Hozzátette azt is, hogy De Vries visszahozása hazai pályáján nem szerepelt a terveik közt.