Daniel Ricciardo a pénteki edzésen összetörte az AlphaTauri-t. Még az autóban jelezte, hogy fáj a csuklója. Orvosi vizsgálat után kiderült, hogy eltört a csuklója. Christian Horner elárulta, mikor térhet vissza Daniel Ricciardo.

Az ausztrál a Holland Nagydíj előtti második edzésen balesetet szenvedett. A bal kezének csuklója eltört. Így az ausztrál pilóta nem állhat rajthoz a Holland Nagydíjon. Valószínűleg pár futamot ki kell hagynia. Helyére Liam Lawsont hívták be. Ricciardo távolléte pedig a sérülés természete miatt több hétig elhúzódhat. Lehet, hogy Riccxiardo-t műteni is kell.

Ricciardo a nyári szünetben azon fáradozott, hogy jó fizikai állapotba kerüljön. Szeretett volna bizonyítani és megszerezni helyet találni a 2024-es szezonra. Az utolsó edzés után a Sky Sports F1- nek nyilatkozva Horner kijelentette, hogy Ricciardo Szingapúrban szeretne visszaülni az autóba.

„Tegnap este beszéltem vele. Szabadságot vett ki. Szerette volna visszanyerni régi formáját. Most újra a pálya széléről nézheti a versenyeket. Szóval, most frusztrált. Biztos vagyok benne, hogy Szingapúrban már visszatérhet.”- árulta el Christian Horner. Minden jel arra utal, hogy hétvégén műteni fogják az ausztrált.