Charles Leclerc balszerencséje visszatért a Holland Nagydíjon. A monacói pilóta autója már a futam elején komoly károkat szenvedett. Ez megpecsételte a vasárnapi versenyét is.

Charles Leclerc több alkalommal is megmutatta, hogy a Ferrari éledezik a szezon elején mutatott sorozatos gyengébb eredményei után. Több alkalommal is odaért a dobogóra, ráadásul a maranellói alakulat alig pár pontra feljött az Aston Martinra a konstruktőri bajnokságban. A Ferrarinak viszont újra csak egy autója ért célba. A gyengére sikeredett időmérő edzésen Leclerc megtörte az autóját, majd lemondóan csak annyit nyilatkozott, hogy ez a konstrukció teljesen kiszámíthatatlanul viselkedik. Leclerc a következőket mondta:

„Már az első körben, amikor a sérülés történt, sokkal nagyobb baj érezte, mint amit a srácok mondtak a rádión. Azt hiszem, kezdetben 5-10 pontnyira saccoltuk, a leszorítóerő romlását, de nyilván aztán rájöttünk, hogy több mint 60, és a 60-nál több már más kategória. Szóval az első kör után már csak rosszabb lett az egész. Nagyon trükkös volt, mert folyamatosan váltogatsz vizesről szárazra, szárazról nedvesre.
Ez nagyon megnehezíti a dolgokat. Másrészt viszont mindenkinek ugyanolyan volt. Azt hiszem, ma tulajdonképpen egész jól kezeltük a kiállásokat és a különböző stratégiákat, de 60 ponttal kevesebb leszorítóerővel nem sok mindent tehettünk volna jobban.
Nem akartuk túl korán feladni, aztán megértettük, hogy az eső nem fog jönni. Bár végül mégis jött, de úgyis késő lett volna.”- árulta el Charles Leclerc, akinek szavait a Racingnews365 idézte