George Russell, a Mercedes pilótája a 17. helyen végzett a Holland Nagydíjon. A brit pilóta Lando Norris-al is csatázott, ahol az autója is megsérült. George Russell azt is elismerte, hogy a Mercedes téves információkat közölt vele.

A verseny nyitókörének felénél heves esőzés érte Zandvoortot. Így a csapatok nagy része a bokszba hajtott. Russell és Hamilton kint maradtak. Nem cseréltek kereket. A német csapat azt hitte, hogy ez csak egy zápor lesz és hamar el fog állni az eső. Sergio Perez az inter gumikon hamar utolérte a Mercedeseket és át is vette a vezetést. Russell a mezőny végére esett. A lehető legtöbbet kihozta az autóból. A top 10-be is beverekedte magát. Russell viszont Lando Norris-al ütközött, ami következtében defektet kapott. Így az utolsó helyen végzett.

„A verseny véget ért, mielőtt elkezdődött volna. Az időjárással kapcsolatos információink teljesen tévesek voltak. Azt hittük, hogy pár perces esőről lesz szó, de tovább tartott. Ez szégyen volt. Dobogóra állhattunk volna. Visszaverekedtük magunkat a top 10-be, de Lando-val ütköztem. Ez a versenyem végét jelentette. Csapatként meg kell vizsgálnunk, hogy miért hoztunk rossz döntést. „Semmi köze a versenyzéshez vagy a mérnöki munkához, csak egy időjárási viszonyokat rosszul mértük fel. Miért történt ez így? Miért nem döntöttünk úgy, mint más csapat? Nem szabad elkövetnünk ugyanazt a hibát. A csapat azt mondta nekem, hogy ez két perc lesz, és ilyen körülmények között két percig bírtam volna. Az eső 10 percig tartott. Közösen döntöttünk és kár, hogy így történt.”- árulta el George Russell.