Carlos Sainz és Oscar Piastri a Q1-ben majdnem összeütköztek. Az esetet vizsgálták, de büntetés nem lett belőle. Carlos Sainz megrovásban részesült.

Carlos Sainz megrovásban részesült, a Ferrarit pedig 5000 eurós pénzbírsággal sújtották, miután a McLaren pilótájával, Oscar Piastri-val majdnem összeütköztek. Büntetés nem lett belőle. Sainz csak megrovásban részesült. A Ferrari pedig 5000 eurós büntetésben részesült.

Mi is történt? Carlos Sainz épp a bokszból gurult ki a pályára. Mielőtt a spanyol pilóta felvette a tempót, Piastri a Ferrari mellé ért. Az asztrálnak viszont lassítania kellett és egy kicsit a pályáról is le kellett kormányoznia a Mclaren-t. A bírák úgy látták, hogy Sainz veszélyesen vezetett.

Az FIA versenybírói ennek megállapításához Valtteri Bottas rádiózását is felhasználták, akit figyelmeztetett a versenymérnöke arról, hogy Piastri érkezik az ideális íven. Ehhez képest Sainzot csak arra figyelmeztették, hogy ne lépje át a fehér vonalat, ami után Sainz azonnal az ideális ívre próbált húzódni.