A versenybíráknak több esetben is vizsgálódniuk kellett a Holland Nagydíj időmérője után. A bírák meg is hozták ítéletüket. Yuki Tsunoda büntetést kapott. Lance Stroll megúszta.

Lewis Hamilton nem jutott be a Q3-ba. A brit pilótának túlmelegedtek az abroncsai. Ezért nem volt képes megtenni egy újabb gyors kört, amikor a pálya javulófélben volt. Yuki Tsunodát megbüntették, de Lance Stroll megúszta.

A Mercedes pilótája visszautasította azokat a felvetéseket, amelyek szerint Tsunoda bármilyen formában akadályozta volna. A stewardok mégis beidézték a japán pilótát. Tsunoda mégis büntetést kapott. Három hellyel hátrébb sorolták a rajtrácson. A bírák szerint Tsunoda a száraz íven volt. Tempója lassú volt és Hamilton-t akadályozta gyors körében. Tsunoda a 14. helyre kvalifikálta magát, de csak a 17.-ről indulhat majd a Holland Nagydíjon.

Ami Strollt illeti. Kiderült, hogy az Aston Martin pilótája akadályozta Hamiltont, miközben elkezdte saját gyors körét. Az Aston felgyorsult. Így Stroll nem ment olyan lassan, hogy akadályozza a brit pilótát. Stroll megtarthatta az időmérőn megszerzett 11. helyét.