Max Verstappen nyerte a Holland Nagydíjat. Kilenc futamot húzott be egymás után. Ezzel egy új rekordot is beállított. A holland pilóta nem foglalkozik a rekordokkal.

Max Verstappen „nem gondol” arra, hogy megdöntötte Sebastian Vettel rekordját. A négyszeres bajnok 8 futamot tudott egymás után megnyerni. Verstappen már kilencnél jár. Száraz-nedves-száraz-nedves körülmények között Zandvoortban a 11. győzelmét aratta az idei szezonban. A 2023-as évadban eddig 13 futamot rendeztek. Verstappen harmadszor nyert hazai közönsége előtt. Lehetősége nyílik arra, hogy a jövő hétvégi monzai Olasz Nagydíjon megdöntse a rekordot.

„Jövő héten gondolkodom rajta.”- – mondta Verstappen arra a kérdésre, hogy gondolkodik-e a rekord megdöntésén.”A teljesítményre nehezedik a nyomás, és természetesen nagyon boldog vagyok, hogy nyertem. Hihetetlen. Nem volt könnyű ilyen időjárási viszonyok mellett. Hihetetlenül büszke vagyok. Lúdbőrös voltam már akkor is, mikor a rajt előtt a himnuszt játszották. A rossz idő, az eső ellenére is a szurkolók még mindig kitartanak. Nagyon jó volt a hangulat.”- árulta el Max Verstappen.