Max Verstappen győzött Zandvoortban, és ezzel zsinórban kilencedik F1-győzelmét aratta a 2023-as szezonban. Ezzel a győzelemmel egy rekordot is megdöntött.

Verstappen egy trükkös Holland Nagydíjon is győzni tudott. Méghozzá hazai közönsége előtt. A holland pilóta 9 egymást követő futamon nyert futamot az F1-ben. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint Max Verstappen „büszke” arra, hogy megdöntötte Sebastian Vettel győzelmi rekordját. A négyszeres bajnok ezt a rekordot még 2013-ban állította fel. Verstappen kijelentette, hogy semmilyen rekord megdöntéssel nem foglalkozik. Christian Horner szerint valahol mégis büszke erre az eredményre:

„Azt hiszem, csendben nagyon büszke arra, amit csinál, és arra, hogy megdöntötte ezt a rekordot. Úgy érzem, hogy kilenc alkalommal nyerni egymás után nagyon nagy dolog. Ugyanabban a csapatban fordult ez elő, csak másik pilótával. Szerintem ez egy olyan dolog, amit talán senki sem gondolt volna. A verseny, de már az időmérő is kihívások elé állított minket. Úgy gondolom, hogy a csapat, Max és Checo valóban minden körülmények között jól teljesített. Sebastian győzelmi sorozata különleges volt. Soha nem gondoltam volna, hogy megismételünk. Itt ülni Max mellett, aki megismételte azt, amit Sebastian 10 évvel ezelőtt tett, nagyon különleges neki, nagyon különleges az egész csapat számára.”- árulta el Christian Horner.