Esteban Ocon nem hagyta figyelmen kívül az Alpine elszalasztott lehetőségét. A francia pilóta szerint nyolc ponttal többet szerezhettek volna a Holland Nagydíjon.

A francia a hatodik helyen haladt, amikor az Alpine úgy döntött, hogy az eső gumiról a lágyakra vált. Az eső viszont újra elkezdett esni és a bokszba kellett hajtania eső gumikért. Ocon a csapatrádióban elégedetlenkedett. A piros zászló alatt mérnökével, Josh Peckettel folytatott beszélgetés során láthattuk, hogy elégedetlen volt azzal a döntésükkel, hogy slick gumikra váltanak. Látták, hogy további eső érkezik. A futam után a következőket mondta:

„Nagyon csalódott vagyok. A 16. helyről a hatodik küzdöttem fel magam. Küzdöttem a verseny elejétől a végéig. A bokszban viszont hibát követtünk el. A gumik nem voltak előkészítve és rossz döntéseket is hoztunk. Nyolc pontot engedtünk ki a kezünkből, és ez rendkívül kiábrándító. Sokat beszéltünk futam alatt is. Tudtuk mikor érkezik az eső. Nem értettem mi történt a verseny végén. Egy pontot szerztem a nyolc helyett.”- árulta el Esteban Ocon.