A Holland Nagydíj sem úgy sikerült a Ferrari számára, ahogy szerették volna. Sainz-nak nehéz körülmények között sikerült az ötödik helyen zárnia.

Carlos Sainz úgy véli, hogy a Ferrarié volt a hatodik leggyorsabb autó a Holland Nagydíj hétvégéjén. Pedig sokáig úgy tűnt, hogy még akár a pódiumra is felállhat. Nem tudta felvenni az Aston Martin és az Alpine tempóját. Fernando Alonso és Pierre Gasly a pódiumon ünnepelhettek. Sainz az ötödik helyen zárta a futamot, az utolsó körökben a mercedeses Lewis Hamitonnal nagyot csatázott. A Ferrari eddig nehéz szezont tudhat maga mögött. Sainz eléggé rossz véleményt festett a Ferrariról.

„Az Alpine után azt mondanám, hogy mi voltunk a hatodik leggyorsabb autó ezen a hétvégén. A versenyen és a kvalifikáción hiányzott a tempó. Ezen a hétvégén hiányzott ez belőlünk, és arra kell koncentrálnunk, hogy maximalizáljuk a jó eredményt, és ezt meg is tettük. Még az utolsó etapban is, amikor tudtam, hogy az utolsó hét körre még egy szett intert kell feltennem. Pedig a gumikat már használtuk az időmérőn. Sikerült magam mögött tartani Lewis-t, és megszereznem az ötödik helyet. Őszintén szólva rosszabb eredményre számítottunk.”-árulta el Carlos Sainz.