Max Verstappen hatalmas előnyt épített ki az egyéni bajnokságban. Már csak idő kérdése, hogy mikor biztosítja be a harmadik világbajnoki címét. Mikor és hol következhet ez be?

2023 határozottan Max Verstappen és a Red Bull éve volt. Eddig minden futamot Red Bull pilóta nyert meg. Verstappen megkapja a címet, ő lesz az ötödik pilóta a világbajnokság történetében, aki megszerezte a mesterhármast. Csatlakozhat majd Juan Manuel Fangio (négy), Michael Schumacher (öt), Sebastian Vettel (négy) és Lewis Hamilton mellé (négy).

A holland neve mellett 339 pont ál, miután 13 futamból 11-et megnyert. Hat leggyorsabb kört szerzett, és két sprintgyőzelmet is behúzott. A 13 verseny alatt mindössze 23 pontot dobott el. Az egyéni pontverseny második helyén csapattársa Perez áll, aki 201 ponttal követi Verstappen-t. 138 pontos különbség. 258 pontot lehet még idén gyűjteni. Ebben benne van a katari, az Egyesült Államokban és Brazíliában megrendezett sprinthétvégéket is. Számításaink szerint a következő három futamon nem biztosíthatja még be a harmadik világbajnoki címét. Legkorábban Japánban lehet újra bajnok Max Verstappen.

Az egy szezonban hátralévő futamok számát tekintve a legkorábban pilóta Michael Schumacher nyerte meg a világbajnokságot 2002-ben. Igaz, más pontrendszerrel, amely 10 pontot kapott a győzelemért. Verstappen leghamarabb a Szuzukai Japán Nagydíjon nyerheti meg a címet szeptember 25-én. Ha így tesz, az azt jelentené, hogy Verstappen megdönti Schumacher rekordját, ha hét futammal a bajnokság vége előtt megszerzi harmadik címét.