Liam Lawson a 2023-as szezon közepén debütálhatott az F1-ben. Daniel Ricciardo ugyanis megsérült és az ő helyét vehette át. Vajon Ricciardo-nak aggódnia kell a fiatal pilóta helyettesítése miatt?

Liam Lawson mindenféle időjárási körülményt megtapasztalt Zandvoortban, és továbbra is jó teljesítményt nyújtott Forma-1-es debütálásakor. Daniel Ricciardo helyét vehette át azok után, hogy az ausztrál pilóta a pénteki edzésen megsérült. Várható volt, hogy az időmérőn az utolsó helyre kvalifikálja magát, de egy jó versennyel a 13. helyre küzdötte fel magát. Kimaradt minden incidensből.

Teljesítmény bizonytalan bizonytalan helyzetbe hozhatja Ricciardo-t. Lehet, hogy ha a Red Bull-nak választania kell, akkor a fiatal tehetségnek ad majd lehetőséget. Egyszerűen fogalmazva, Lawson az „izgalmas” lehetőség a Red Bull számára. Nyert mér a Super Formulában, a DTM-ben és a Forma-2-ben is. Helmut Marko szemében már bizonyított. Megérdemel egy helyet az autósport csúcsán. Tudjuk, hogy Ricciardo nem léphet pályára Monzában, de a műtét utáni felépülése azt jelenti, hogy Lawson a naptár egyik legnehezebb versenyén, a kétórás Szingapúri Nagydíjon indulhat.

Ez igazi próbája lesz a kitartásának. Meglátjuk, hogy kis idő alatt mennyit tudott tanulni. Karrierje szempontjából döntő időszak következhet. Az Alpha Tauri-nak rövidtávon olyan pilótára van szüksége, mint Liam Lawson. Szeretnének a lehető leggyorsabban előrébb jutni a konstruktőri bajnokságban. A következő néhány futamon- Monza, Szingapúr és Japán- lehetőséget kínál arra, hogy csökkentse a lemaradást a Williams, az Alfa Romeo és a Haas-al szemben.

A csapat idén eddig 41 frissítést is hozott az autójába, hogy megpróbálja megfordítani a szezon egyik legrosszabb kezdetét. A szezon második felében komoly technikai visszajelzésekre van szükségük. Ricciardo kijelentette, hogy a Red Bull családban kívánja befejezni F1-es pályafutását, de ha 2025-ben visszatér a legjobb csapathoz, 36 éves lesz. Összehasonlításképpen: Lawson 21 éves, és hosszabb távú befektetést jelent a csapat számára. Talán a legjobb alkalom Lawson számára, hogy meggyőzze a felsőbb vezetőket arról, hogy ő a megfelelő erre a munkára.