A W14 trükkös vadállatnak bizonyul. A Mercedes és Toto Wolff azon dolgozik, hogy megszelídítsék. A német csapat vezetője szerint mindenhol vannak gondjaik, de a Mclaren reményt ad nekik.

Toto Wolff részletezett néhány problémát, amelyekkel a Mercedes szembesült. Az autót „nagyon-nagyon nehéz” vezetni. A Mercedes jelenleg a második a konstruktőri rangsorban, de csak egy dobogós helyet szereztek a 2023-as szezonban. Nehezen találják a Red Bull és Max Verstappen ellenszerét.

A Holland Nagydíjat a harmadik és 13- helyről várhatták. Az időjárás megnehezítette a pilóták dolgát. A Mercedes rossz stratégiát választott. Ahogy a pálya kiszáradt, a slick-re váltottak. Nem tudták a gumikat a megfelelő hőmérsékleten tartani. Toto Wolff szerint több terülten is vannak gondjaik.

„Esőben nagyon nehéz vezetni a W14-est. Kiszámíthatatlan. George idején viszont láthattuk, hogy gyors is tud lenni. Realistának kell lennünk, megszerezhettük volna a második helyet a rajtrácson, de meg kell néznünk a különbséget Maxhoz képest. Ez az, amit nem értünk.Hét tized, az hét tized. A tiszta változékonyság és a kiszámíthatatlanság az, ami izgalmassá teszi a sportot. Vasárnap, mikor leülsz a tévé elé, szeretnél látni egy jó versenyt, de ez nem az volt. Ez nem azért történik, mert egy csapat és egy pilóta sokkal jobb munkát végez, mint bárki más. El kell ismernünk, hogy rajtunk múlik, hogy megtaláljuk-e azokat a megoldásokat, amelyek bizonyos fokig javít a tempónkon. Hét tized az, amit nem tudsz egyik napról a másikra behozni. Láttuk ezt a McLarennél – ez egy frissítés alapvetően jelentősen megváltoztatta a teljesítményszintjüket, és ugyanez az Aston Martinnál is a tél folyamán, szóval lehetséges, és rajtunk múlik, hogy elérjük ezt”. -árulta el Toto Wolff.