A Miami Nagydíj óta szinte minden versenyhétvégén esett. Pénteken, szombaton vagy vasérnap, de esett az eső. Így volt ez Hollandiában is. Vajon Olaszországban is eshet az eső?

A Holland Nagydíj alatt többször leszakadt az ég. Záporos időjárás jellemezte a vasárnapi napot. A hétvégi monzai Olasz Nagydíj nagyrészt száraz körülmények között zajlik majd. A WeerOnline.nl előrejelzése szerint A péntek délutáni második edzésen kis esély van egy rövid záporra. Jó esély van arra is, hogy ez elkerülje a monzai pályát. A hőmérsékletre nem lesz panasz. 24-26 fok várható.

Szombat délelőtt ismét előfordulhat némi zápor. A harmadik edzés biztos száraz körülmények között zajlik majd. Szombatra 27 fokot jósolnak. A három nap közül a vasárnapi versenynap lesz a legmelegebb, 29 Celsius-fokig melegszik a higanyszál, és 0% az eső esélye. Felhívjuk a nézők figyelmét a vízfogyasztásra és ne felejtsék bekenni magukat napvédő krémmel. Kerüljék el az égési sérülést és a napszúrást. Mellesleg, ha a körülmények szárazak maradnak a monzai pályán zajló három napon át, akkor ez lesz az Azerbajdzsán Nagydíj óta az első eső nélküli Nagydíj hétvége.