Charles Leclerc bízik benne, hogy a Ferrari versenyképesebb lesz a monzai hazai versenyén. Főleg azok után, hogy Hollandiában kiesett. Szeretne jó eredménnyel zárni hazai közönség előtt. Carlos Sainz arra számít, hogy Monzában jobban fognak teljesíteni.

Chalres Leclerc nem fejezte be a Holland Nagydíjat. Kiesett a versenyből. Az Olasz Nagydíjra sem jutott túl sok optimizmus, de a Belga Nagydíjon elért harmadik helye bizakodásra adhat okot. Csak úgy, mint a bakui pole-ja is. Leclerc az Olasz Nagydíj előtti sajtó napon a következőket mondta:

„A monzai pálya nem olyan, mint Spa, de közelebb áll hozzá, mint a budapesti vagy a zandvoorti. Tehát itt egy kicsit versenyképesebbnek kell lennünk. Hogy elég lesz-e harcolni a dobogóért, nem tudom. De nagyon remélem. Az biztos, hogy mindent megteszünk érte.”- árulta el
Charles Lerclerc. Carlos Sainz is abban bízik, hogy a Ferrari jobban teljesít majd Monzában. A spanyol a balga futam eredményéből indult ki. Szerinte Monza feküdhet a Ferrarinak.

„Tudom, hogy ez most pozitívan vagy optimistán hangzik, de az idei teljesítményünk ingadozó. Lehet, hogy Monzában a második vagy harmadik leggyorsabbak, mi leszünk. Különösen azért, mert Spa-ban is jól teljesítettünk. Optimistább vagyok ezzel kapcsolatban, és örülök, hogy egy nehéz hétvége ellenére is, jó eredményt értünk el Zandvoort-ban. Sikerült az első ötben végeznünk.”- árulta el Carlos Sainz.