Egyes pletykák arról szóltak, hogy Lance Stroll elhagyhatja az Aston Martin-t. Ebből semmi sem igaz. Mike Krack megerősítette, hogy Lance Stroll marad Fernando Alonso csapattársa. 2024-ben biztos nem változik a brit csapat pilótafelállása.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack megerősítette, hogy Lance Stroll marad Fernando Alonso csapattársa a következő szezonban. A kanadai távozásának híre akkor látott napvilágot, amikor sokan úgy látták, Stroll nem képes felvenni a lépést Alonso-val. A spanyol pilóta hétszer állhatott idén dobogón. Így a harmadik helyen áll az egyéni bajnokságban. Stroll messze elmaradt Alonso teljesítménytől. 47 ponttal a kilencedik helyen áll a bajnokságban.

A pletykák azonban szárnyra keltek. A hírek szerint Stroll csomagolhat és távozhat a csapattól, mivel képtelen volt támogatni Alonsót a konstruktőri tabella második helyére való törekvésben. Arra a kérdésre, hogy Stroll „kirúghatatlan”-e Lawrence apa tulajdonosi pozíciója miatt, Krack azt mondta:

„Nincs ilyen vita, jövőre változatlan marad a pilótafelállásunk. Teljesítményben nincs különbség. Csak a tabellán látszik ez. Megbízhatósági problémáink is voltak, és mindig is volt ilyen gondunk. Szóval ezt sokkal jobban kell csinálnunk. Ha az utolsó hétvégét nézzük, akkor Lance-nek erős versenye volt. Számos gondunk volt az év során. Sajnos mindig Lance járt rosszabbul.”- árulta el Mike Krack.