Lando Norris elég jól teljesített pénteken Monzában. A wokingi csapat brit pilótája az első edzésen a hetedik, délután a második helyen zárt a tréninget.

Lando Norris úgy véli, hogy az Olasz Nagydíj pénteki edzése túlzottan felfújta a McLaren hétvégi tempóját. Norris az első edzésen a hetedik helyen végzett, majd a második 60 perces tréningen a második helyet szerezte meg. Egy tizeddel kapott csak ki Carlos Sainz-tól, aki megnyerte a második edzést. A McLaren várhatóan szenvedni fog a nagy leszorító erő miatt. Ez volt eddig a wokingi csapat eddigi gyengesége. Norris szerint Monzában nem lesznek olyan erősek, mint az a második edzésen látszott.

„Délelőtt nem éreztem magam túl jól az autóban. A második edzésen versenyképesnek tűntünk, de ez nem tükrözi a valóságot. Azt mondanám, hogy nem vagyunk olyan jók, mint amilyennek látszik. A kemény és a közepes gumikon sokat küszködtünk. A versenyszimuláción is sokat szenvedtünk. A lágy gumikon egy körön viszont minden rendben volt. Majdnem azt adja az autó, amit elvárunk tőle, de megtankolt autóval és nagy leszorító erővel elveszítjük ezt az extra tapadást. Jó nagyot léptünk előre, de még nem vagyunk elég versenyképesek.”- árulta el Lando Norris.