A Red Bull pilótája a harmadik leggyorsabb volt a második szakaszban, de a második edzésen hibázott és falnak csapta autóját. A kavicságyból már nem tudott visszatérni a pályára.

Sergio Perez hosszú idő óta a legjobb edzés eredményét érte el. Még annak ellenére is, hogy a második edzésen hibázott. A második tréning utolsó perceiben Perez az utolsó előtti kanyarban csúszott ki a pályáról. Az autó hátsó szárnya érintette a gumifalat. Perez a harmadik helyen zárta az edzést – csapattársa , Max Verstappen előtt –, és az incidens ellenére is optimistán várja a folytatást.

„Alulkormányzottság lépett fel a kijáraton és igyekeztem megtartani. Úgy gondoltam, az irányításom alatt van, de aztán hozzáértem a sóderhez és ez már game over volt. De az én szemszögemből nem fest túl rosszul a helyzet és a kár, az ütközés eléggé kicsi volt. Nem hiszem, hogy bármit veszítettünk a végén, talán két kört. Semmi reprezentatív nincs ebben a tekintetben. A pozitív az, hogy az autó jól teljesít, én pedig komfortosan érzem magam és úgy látom, jó pozícióban vagyunk a hétvége további részére. Tényleg azt éreztem, hogy nagyon erős pénteki napunk van. Ez kétségtelenül jó ideje a legjobb péntekünk. Nagyon keményen dolgoztunk és azt hiszem, sikerült pozitív lépéseket megtennünk az autóban. Reméljük, hogy meg is tudjuk mutatni mindet holnap és vasárnap.”- árulta el Sergio Perez, akinek szavait a Racingnews365 idézte.