A vasárnapi Olasz Nagydíjon csak a második és ötödik helyről rajtolhat majd a Red Bull két pilótája. Helmut Marko elárulta, hogy a csapat feláldozta a kvalifikációt, hogy az Olasz Nagydíj versenynapjára koncentrálhasson.

A bajnokság éllovasa, Max Verstappen mindössze 0,013 másodperces különbséggel maradt le a pole-ról. Carlos Sainz lenyűgöző munkát végzett az olasz Tifosi előtt. A holland Sainz mögött a második és az utolsó edzésen sem tudta megszerezni az első helyet. Verstappen elmaradt a Ferrari egykörös tempójától.

Verstappen az utolsó gyors körével átvette a vezetést és jobb időt autózott, mint Charles Leclerc. Sainz a holland után szelte át a célvonalat és egy hajszállal is, de jobb köridőt futott, mint Verstappen. Kénytelen volt megelégedni a második hellyel. Csapattársa , Sergio Pérez az ötödik helyről várhatja a rajtot. A mexikói hétvégéje korán sem egyszerű. Balesete is volt. Az autójából az olaj is szivárgott. Az edzés alatt a motort is kicserélték a Red Bull-jában. Marko a Red Bull kvalifikációját részletezve így nyilatkozott az ORF-nek:

„Tudtuk, hogy a Ferrari erős lesz, és nem a pole pozícióra koncentráltunk. Ha megnézzük, hogyan haladtunk a beállításokkal, a verseny szempontjából ez sokkal fontosabb az időmérő eredményénél. Ezekkel a pozíciókkal jó taktikai és stratégiai előnyünk van.”- árulta el a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.