A Ferrari hazai közönsége előtt versenyezhet a hétvégi Olasz Nagydíjon. Eddig jól indult a monzai száguldás. Carlos Sainz két edzést is nyert. Az időmérőn megszerezte a pole-t. Charles Leclerc azonban csak harmadik lett. A monacói csalódottan nyilatkozott.

Charles Leclerc úgy véli, hogy az utolsó kvalifikációs körben ment el a pole, de a második hely is meglehetett volna. A gyors körében hibázott és ez pár tizedbe került. A Ferrari csapattársa , Carlos Sainz mindössze 0,013 másodperccel verte a bajnokság éllovasát, Max Verstappent. Leclerc csalódottan nyilatkozott:

„A magam részéről kissé csalódott vagyok – nyilvánvalóan első akartam lenni. Carlos megszerezte a pole-t. Ez nagyszerű a Ferrarinak. Hihetetlen munkát végzett egész hétvégén. Én sokkal többet szenvedtem az első, második és harmadik edzésen. A kvalifikáción mindent sikerült összehoznom, így nagyon boldog voltam. Sajnos a Q3-ban megcsúszott az autó. Valószínűleg ez egy pozícióba került. De ilyen az élet. Boldognak kell lennünk, különösen az én oldalamon. Sokat küzdök, és nem mosolygok túl gyakran, amikor a harmadik helyről várhatom a rajtot. Itt lenni és ennyi támogatást kapni csodálatos érzés. Megpróbáljuk az első és a második helyet tartani Carlosszal.”- árulta el Charles Leclerc.