George Russell a negyedik helyről várhatja a vasárnapi Olasz Nagydíjat. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolf bevallotta, hogy meglepte csapata teljesítménye.

George Russell a negyedik, Lewis Hamilton a nyolcadik helyről várhatja majd vasárnap a piros lámpák kialvását. A fiatalabb brit pilótát csak Carlos Sainz és Charles Leclerc, valamint a második Max Verstappen előzte meg.

A Mercedes nehéz hétvégére számított. Köztudott, hogy a monzai pálya alacsony leszorítóerőt igényel. Ez a Mercedes idei gyengesége, amivel eddig szenvedtek. Russell rajtpozíciója azonban komoly esélyt ad a Mercedesnek arra, hogy a dobogós eredményért harcoljon. Arra a kérdésre, hogy meglepte-e a monzai egykörös teljesítmény, Wolff azt mondta a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak:

„Igen. Tavaly 1,2 másodperccel maradtunk le a pole-ról. Tudtuk, hogy egy alacsony leszorítóerős pálya nem fekszik nekünk. Láthattuk ezt Spa-ban és Bakuban is. Az autónak mindenhol gyorsnak kell lennie, de ezek voltak a problémás pályák számunkra. Figyelembe véve a gyorsabb autónk és az éllovasok közötti különbséget, azt hiszem, minden okunk megvan arra, hogy boldogok legyünk. Úgy gondolom, hogy az autó még mindig annyira érzékeny és nehezen beállítható, hogy több edzésre van szükségünk, hogy ezt megértsük. Éppen erről beszéltem George-gal. Minél tovább futunk, annál jobbak leszünk, annál jobban tudjuk finomhangolni az eszközöket. A Ferrari versenytempója jónak tűnt. Max-é pedig mindig az. Ha az élen versenyeznénk ezekkel a srácokkal, jó lenne.”- árulta el Toto Wolff.