Ha Max Verstappen nyerne az Olasz Nagydíjon Monzában, a holland pilótának meg kell találnia a módját, hogy elkerülje a tifosit. Ezzel viccelődött Carlos Sainz.

Verstappen a második helyről kezdi a vasárnapi Olasz Nagydíjat, miután a Q3 utolsó másodperceiben Carlos Sainz remek körével megszerezte a pole pozíciót. Sainz pole-ja reményt adott a Ferrari szurkolóinak és a helyszínen szurkoló tifosi-nak. ujjongásuk visszhangzott a monzai pályán, miközben a csapat megszerezte a szezon harmadik pole-ját. Sainz pedig az idei elsőt. Carlos Sainz azzal viccelődött, hogy ha vasárnap Verstappen nyerne, akkor a hollandot ki kell szöktetni a pályáról. Nem szabad, hogy a Ferrari szurkolóival találkozzon.

Sainz a pole-ból indul, de Verstappen egyértelműen nagy veszélyt jelent a Ferrari számára. Ha a holland nyerne Monzában, az az idei 10. győzelme lenne zsinórban. Ha így lesz, akkor új rekordot állíthat fel az egymást követő győzelmek tekintetnében. Múlt hétvégén Fernando Alonso azzal viccelődött, hogy biztonságosan el akarja hagyni Zandvoortot, ha nyerne. Alonso akkor azt mondta:

„Gondoltam, hogy megpróbáljam az utolsó újraindításkor megelőzni. De akkor eszembe jutott, hogy ha nyernék, akkor nem tudnám biztonságosan elhagyni a pályát. Így megelégedtem a második hellyel.”- árulta el Fernando Alonso. Vajon Verstappen is hasonlóan gondolkodott Monzában? A holland nem elégszik meg a második hellyel.

„Nem, én nem így gondolom. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, aztán majd kitaláljuk, mi történik, ha elhagyjuk a pályát. A szurkolók természetesen támogatják a Ferrarit, és mindig azt akarják majd, hogy egy piros autó nyerjen, de ők is értelmesek. Nem huligánok, szóval ez rendben van!”- árulta el Max Verstappen. Carlos Sainz mellette ült és a következőket mondta:

„Mindig mehetsz helikopterrel. Nem?”- kérdezte Sainz. Verstappen erre így válaszolt: Igen, át kell ugranunk felettük, ha menekülünk kell. Rendben lesz minden. Viccelek. Rendben leszünk. „- mondta a holland. Arra a kérdésre, hogy érez-e nyomást a hazai közönség előtt és ki tudja-e hozni magából a maximumot, a következőket mondta:

„Nem nevezném nyomásnak. Felelősségérzetnek nevezném, és annak az érzésnek, hogy a lehető legjobb eredményt szeretnéd adni ennek a tömegnek és ennek az országnak. Mind a pályán kívül, mind a pályán a teljesítményemmel. Őszintén szólva, nem élvezhetem jobban ezt a hétvégét, mint amennyit a kezdetektől élveztem. Így volt ez az elmúlt három évben, mióta a Ferrari pilótája vagyok. Nem emlékszem és nem is tudok elképzelni jobb érzést, mint a Ferrari pilótájának lenni Monzában. Ez egy valóra vált álom, és biztos vagyok benne, hogy életem hátralévő részében emlékezni fogok arra, hogy átélem ezeket az éveket, amiben rendkívül szerencsésnek tartom magam.”- jelentette ki Carlos Sainz.