Max Verstappen a második helyről várhatja majd az Olasz Nagydíjat. Az időmérő edzés után a rajtrácson nyilatkozott. A szurkolók egy csoportja kifütyülte a holland pilótát.

A ferraris Charles Leclercnek intnie kellett a nézőknek, hogy ne fütyüljék ki a holland Max Verstappen-t, miközben az Olasz Nagydíj első három helyezettje interjút adott a verseny után a monzai rajtrácson. Leclerc csapattársa, Carlos Sainz elkápráztatta a közönséget azzal, hogy megszerezte a Ferrari harmadik pole pozícióját a szezonban. Verstappen mindössze 0,013 másodperccel a második, a harmadik Leclerc pedig további 0,054 másodperccel kapott csak ki.

Sainz arra törekszik, hogy megnyerje az Olasz Nagydíjat. A spanyol interjúja előtt viszont Verstappen nyilatkozott, aki az olasz szurkolók egy csoportja kifütyült. Leclerc integetett nekik, hogy ezt ne tegyék. A Red Bull pilótáját nem igazán érdekelte a füttyszó. Már a Mimai Nagydíjon is elmondta, hogy minden sikeres pilótát kifütyülnek.

„Szerintem normális, ha te nyersz, és nem szeretik, hogy ki nyer. Ez egy olyan dolog, ami számomra teljesen rendben van, amíg én vagyok a csúcson. Ha nem nyernék, akkor senki sem fütyülne ki.”- árulta el Max Verstappen.