Az Aston Martin pilótája csak a kilencedik helyet szerezte meg az Olasz Nagydíjon. A kétszeres bajnok elég messze volt a dobogós helyektől.

Fernando Alonso örült, hogy befejezte az Olasz Nagydíjat. Szerinte az Aston Martin-nak ez volt az év legnehezebb versenye. A kétszeres bajnok a kilencedik helyen végzett, mindössze nyolc tizeddel Lando Norris mögött. A spanyol azt állította, hogy nehéz verseny volt, amikor a médiának, köztük a RacingNews365-nek nyilatkozott:

„Nagyon megerőltető verseny volt. Mentálisan és fizikailag nagyon alacsony tapadású autót vezetni, ami nagyon bonyolulttá tette a vezetést. Szóval számomra ez volt az év egyik legnehezebb versenye, és ez a legrosszabb eredménye. Sok leckét tanulhattunk ebből a versenyből. „Nem voltunk versenyképesek, ezért a fő hangsúly számunkra az, hogy megpróbáljuk megérteni, mit kell másképp csinálnunk a jövőben és a következő évben, amikor idejövünk. Lassúak voltunk az elejétől a végéig. Szeretnénk a kilencediknél jobb helyekért küzdeni. Ezért mindent átnézünk és reméljük sokat mindent tanulunk majd belőle.”- árulta el Fernando Alonso.