Lewis Hamilton öt másodperces büntetést kapott az Oscar Piastrival történt incidens miatt. A brit pilóta a futam után megkereste az ausztrált és megbeszélték a történteket.

Lewis Hamilton beismerte, hogy az Oscar Piastri-val történt incidensben ő volt a hibás. A verseny 41. körében megelőzte a McLaren pilótáját. A csapat a nyolcadik helyért zajlott. A második sikán előtt összeért a két autó és lefutottak a pályáról. A Mercedes nem sérült meg. Piastri versenygépének első szárnya bánta az esetet. A bokszban orvosolták a problémát, de Piastri így nem tudott pontot szerezni. Hamilton a hatodik helyre lépett előre, de öt másodperces büntetést kapott. Hamilton a médiának, köztük a RacingNews365.com-nak nyilatkozva megerősítette, hogy a verseny után megkereste Piastrit, hogy bocsánatot kérjen.

„Nyilvánvalóan az én hibám volt. Nem volt szándékos. Rosszul mértem fel a jobb oldali rést, és eltaláltam Oscar autóját. Bármikor megtörténhet. De nem sokkal később tudtam, hogy biztosan az én hibám volt. Tudtam, hogy hibáztam…..”- árulta el Lewis Hamilton.