Max Verstappen egy újabb rekordot állott fel Olaszországban. A holland pilóta 10. futamgyőzelmét szerezte meg zsinórban. Így megdöntötte Sebastian Vettel kilenc egymást követő futamgyőzelmének rekordját.

A holland pilóta és a Red Bull kombinációja az egyik legsikeresebb az F1 történetében. Verstappen zsinórban 10 győzelmet aratott a monzai győzelemmel. Ezzzel megdöntötte a Sebastian Vettel által 2013-ban felállított kilenc sorozatban elért rekordját. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt állítja, hogy nehéz lesz legyőzni Max Verstappent az RB19-ben. Úgy gondolja, hogy sok minden kell ahhoz, hogy legyőzzék Verstappent. Idén 14 futamból 12-t megnyert.

„Szerintem jelenleg nincs senki a világon, aki le tudná győzni Max-ot ebben az autóban. Max egy cseppet sem volt ideges. Végig a feladatára fókuszált. Néhány hőmérsékleti problémát kezeltünk, egyszerűen nem akartunk semmilyen kockázatot vállalni. Volt egy csomó autó Pierre Gasly előtt, és egyszerűen nem akartunk koszos levegőben autózni. Ezért az utolsó néhány körben kicsit könnyebben vettük a dolgunkat.”- árulta el Christian Horner.