Az AlphaTauri pilótája közel állt ahhoz, hogy megszerezze első pontszerzését a Forma-1-ben. Viszont rosszul kezdte a futamot. Így nem sikerült pontot szereznie.

Lawsonnak ez volt a második versenye. Zandvoortban kellett Daniel Ricciardó-t váltotta, miután az ausztrál megsérült. Liam Lawson úgy véli, hogy a rossz kezdés megakadályozta abban, hogy a pontot szerezzen az Olasz Nagydíjon. A 11. helyen zárt és csak 6 másodperccel később futott be a célba, mint Valtteri Bottas. Ez volt eddig az AlphaTauri eddigi legjobb eredménye. Yuki Tsunoda 2023-ban elért legjobb eredénye egy 12. hely volt. Lawson úgy érezte, hogy ha nem hibázik, akkor pontot szerezhetett volna:

„Talán megvolt a tempónk a pontszerzéshez, nem vagyok benne biztos. Ezt meg kell még nézünk. Rosszul rajtoltam, és úgy gondoljuk, itt veszítettem el az esélyt. Kicsit csalódott vagyok, amiért ilyen közel voltunk a pontszerzéshez. Ezek a versenyek hosszabbak, mint amit megszoktam, szóval határozottan alkalmazkodom kell hozzá. Ez egy olyan dolog, amin már egy ideje dolgozom. Szingapúr esetében fogalmam sincs, mi fog történni. Én a szokásos módon fogok készülni.”- árulta el Liam Lawson.