Günther Steiner nem bánta meg azt, hogy megújította a szenvedő Kevin Magnussen szerződését. Szerinte az autóval van a probléma. Nem a pilótával.

Kevin Magnussen tavaly még a feltámadását ünnepelhette. Idén viszont jelentősen elmarad Nico Hülkenberg teljesítményétől. 2022-ben részben egy ilyen teljesítményelmaradás okozta a vesztét a fiatal Mick Schumachernek, aki csupán a második évét teljesítette a száguldó cirkuszban, ám a dán pilóta helyzete nem sokkal korábban stabilizálódott, hiszen megújították a szerződését 2024-re.

„Nem szentimentális okokból tartottuk meg őt. Kevin most nem a pályafutása legjobb szakaszát éli, de a mi teljesítményünk sem a legjobb, és tudjuk, hogy jelenleg nem bízik az autóban. Egy vezetőcserétől sem lenne jobb a helyzetünk jelenleg. Nyilvánvaló, hogy Nico fantasztikus munkát végez, és el vagyunk ájulva a teljesítményétől. De amint az autót egy kicsit jobban Kevin kedvére alakítjuk, újra lendületbe jön. Ezért tartottuk meg, mert továbbra is hiszünk benne.”-árulta el Günther Steiner.