Az F1 szabálymódosítása előtt fő gond az volt a sportágban, hogy nehéz előzni. A pilóták szerint ez a probléma most visszatér. Egyre nehezebb előzni az F1-ben?

A jelenlegi, 2022-ben bevezetett szabályozást azzal a céllal alakították ki, hogy közelebb hozzák egymáshoz a csapatokat. Lehetőséget biztosítsanak a versenyzőknek az előzésre DRS zónák nélkül is. A Forma-1-es pilóták úgy érzik, hogy az előzési nehézségek kezdenek a 2022 előtti szintre jutni, mivel normál körülmények között nehezen tudják követni egymást.
Annak ellenére, hogy a legutóbbi Holland Nagydíj megdöntötte a pályán történő előzések rekordját. Aggodalomra ad okot az is, hogy az autók fejlesztése miatt egyre nehezebb előzni az F1-ben.

„Azt hiszem, a pályák 99%-án szükségünk lesz DRS-re” – mondta Carlos Sainz a médiának, köztük a RacingNews365-nek .”Szükségünk lesz
a DRS-re, mert ezek az év eleji autók kezdenek kicsit olyanná válni, mint 2021 vagy 2020, ahol nehéz követni az előttünk haladót. Nyilvánvalóan Monza egy különleges eset, mert nem csak a DRS-t használod. Monza sok, hosszú egyenessel rendelkezik, amit sokat segít, de a többi pályán nagy szükség van a DRS-re.”- jelentette ki Carlos sainz.

Az FIA a szezon előtt jelentős változtatásokat hajtott végre a DRS-zónákon. Megkönnyítették az előzést, vagy megnehezítették azt, olyan pontokon ahol úgy ítélték meg, hogy nehéz az előzés. Max Verstappen példaként a Miami Nagydíjat emelte ki, ahol a DRS rövid szakaszára volt sok panasz.

„Úgy gondolom, hogy a legtöbb pályán még mindig küzdöttünk, hogy kövessünk vagy megelőzzük az előttünk haladót. Az év elején sokan panaszkodtak az előzés nehézségére. Nekünk előnyünk van, mert az autónk gyors. Így könnyebb előzni olyan pályákon, amit Miamiban láthatunk. Szerintem az autók egyre hatékonyabbak és nagyobb lesz a leszorítóerejük. Így nehezebb követni az előttünk haladót.”- árulta el Max Verstappen.