A Ferrari főnökének célja, hogy újra harcolhassanak a győzelemért és a dobogós helyekért. Frederic Vasseur nem biztos abban, hogy a Ferrari meg tudja oldani a problémáit 2024-re.

A Ferrari 2022-ben ígéretesen kezdte a szezont. Három futamból kettőt nyertek. Sokan azt hitték, hogy Charles Leclerc és Carlos Sainz képes lesz a bajnoki címért harcolni. Az autó azonban gyenge versenytempótól és aerodinamikai problémáktól szenvedett. Idén a legjobb teljesítményt a legnagyobb leszorítóerős beállítással érte el. Vasseur szerint a csapatnak fel kell tárnia az autó összes problémáját. Nem biztos abban, hogy ez 2024-re megoldható.

„Ha fejlődni akarsz, két lépést kell tenned. Az első az, hogy megértsd, hol van az autó gyenge pontja, majd ezt ki is kell javítani. Azt hiszem, ma jobb képünk van a valódi gyengeségről, és dolgozunk rajta. A szezon végéig próbálunk ezen javítani. Ez nem egyszerű. Idén nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy megértsük, hol van az autó gyenge pontja. Szeretnénk a lehető legjobb munkát végezni. A nyári szünet óta folyamatosan fejlesztjük az autót a szélcsatornában, és a következő versenyekre visszük majd a fejlesztéseket. Egy ideje mér a jövő évi autót is fejlesztjük. A fő gyengeségünk az autó aerodinamikai tulajdonságaiban van. A bahreini teszt óta tudjuk, hogy nem vagyunk azon a szinten, ahol szeretnénk.”- árulta el Frederic Vasseur.