Pierre Gasly-nak újra betelt a pohár. A monzai versenyhétvégén újból fennakadásokat okoztak a túlbuzgó rajongók. A francia pilóta szerint ez már sok.

Az Olasz Nagydíj volt az utolsó európai verseny 2023-ban. Tele volt hírességekkel és VIP-személyekkel. A paddockba kilátogató vendégek száma, akik a 304 ezer, a versenyre kilátogató szurkoló részét képezik, jól mutatják, hogy mennyire népszerű a Forma-1. Emiatt a csapatoknak nehéz volt a bokszban közlekedni. A helyszíni tudósítók többször is látták, hogy a szerelőknek nehezére esik a felszereléseket szállítani, mert folyamatosan az útjukba állnak. Gasly például megrémült, amikor szurkolók dörömböltek az ajtaján. Örül annak, hogy ennyi figyelemben részesítik őket a rajongók, de arra kért mindenkit, hogy kicsit több tiszteletet tanúsítsanak.

„Imádom a szurkolókat. Mindig megállok és szánok rájuk némi időt. Ugyanakkor ez nekünk a munkahelyünk. Néha elég nehéz közlekedni és időben eljutni a kötelezettségeinkre, mert percről percre változhat a helyzet, ez pedig az egyik legzsúfoltabb bokszutca. Nagyon tudom élvezni, de néha az emberek még a szobámba is bekopognak és azon gondolkozom, vajon hogyan jutottak be ide. Szóval kell, hogy hagyjanak nekünk egy kis helyet, hogy tudjuk a munkánkat végezni.”- árulta el Pierre Gasly.