Nagyon sokat tudják kiről van szó, ha elhangzik Michael Schuamcher neve. Ő az F1 legendája. Hét bajnoki címet szerzett. Ebből ötöt a Ferrarival.2013. december 29-én szenvedett tragikus síbalesetet. Azóta szinte semmit sem lehet tudni Schumacher-ről. Frankl András arról beszélt, hogy szerinte miért nem látjuk már élve Michael Schumachert, a hétszeres világbajnok pilótát.

Michael Schumacher kilenc éve, 2013. december 29-én szenvedett tragikus síbalesetet. A nyilvánosság előtt azóta sem jelent meg, svájci otthonában, a családja körében lábadozik. Jean Todt szállít némi információt az állapotáról, de semmi konkrétumot nem lehet róla tudni. Lehet, hogy ez már így is marad. Frankl András a Forma-1 csúcsvezetőinek közelében mozgott mindig, s bejáratos volt Bernie Ecclestoni lakóbuszába is. Egy interjú alatt Schumacher állapota is szóba került. Szerinte mindenkinek el kell fogadni, hogy Michael Schumachert már soha nem látjuk élve.

„Tavaly ott voltam az Amerikai Nagydíjon Texasban, Austinban. A Haas-istállónál egyszer csak szembejött velem Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok, kómában fekvő pilóta felesége. Amint megláttam, elkezdtem zokogni, még ő vigasztalt engem. Elmondtam neki, soha nem feledem el Michaelt. Nagyon sokat jelentett nekem az ő barátsága és jelenléte az F1-ben. Nem akartam semmit, eszembe se jutott, hogy bármit kérjek. Bármennyire is hülyén hangzik, akkor és ott én voltam a rajongó. Szinte senki sem tudja elképzelni, hogy Corinna mi mindent tett meg eddig azért, hogy a férjét életben tartsa. Mindent eladtak, amit lehetett. A világ legfantasztikusabb dolga lenne, ha sikerülni őt megmenteni. De nem tudják. Állítólag a szemével tud kicsit kommunikálni. Jean Todt az a jó barátja, akit beengednek hozzá, együtt ülnek a tévé előtt, nézik a futamokat. És ez nem legenda, a családon kívül valóban csak ő mehet be hozzá. Szerintem azért nem mondják meg, milyen valós esélyei vannak Michael Schumachernek, mert abban bíznak, hogy eljön a nap, amikor ez az agysérülés gyógyítható lesz. Hiszen a rákkutatásban is történtek előre lépések. Akkor itt miért ne jöhetne el egy csodálatos fordulat? Szerintem ez az oka annak, hogy életben tartják Schumachert, és azon imádkoznak nap mint nap, hogy a csoda bekövetkezzen. Én ugyanezt csinálnám. Sosem adnám fel a harcot az ő helyükben.”- árulta el Frankl András.