A Red Bull tavaly és idén is dominál az F1-ben. Toto Wolff felidézi azokat az időket, mikor amikor a szabályokat módosították. Szerinte minden szabálymódosítás azért volt, hogy megtörjék a Mercedes uralmát.

A Red Bull idén 14 futamból 14-et megnyerte. Max Verstappen zsinórban 10. győzelmével megdöntötte a legtöbb egymást követő győzelem rekordját. A Mercedes nem követel szabálymódosítást a Red Bull dominanciájának megtörésére. A német gyártó csapatfőnöke szerint ezt korábban már megtették. Toto Wolff úgy véli, hogy minden szabálymódosítás a Mercedes uralmának megtörésére szolgált.

„Valószínűleg sok oka volt annak, hogy mi maradtunk alul 2021-ben a pilóták versenyében. Az egyik az utolsó futam volt, de azt is elveszítettük, mert ezeket a szabályokat azért hozták létre, hogy csökkentsék az előnyünket. A 2020-as szezon rendkívül domináns év volt számunkra. Azt hiszem, ez volt a valaha volt legjobb autónk. A szezon vége felé megváltoztatták a szabályokat. Változtatni kellett a padlólemezen. Ez megállított minket. Láthatták az eredményeket 2021-ben, nem voltunk olyan versenyképesek, mint a Red Bull , de Silverstone-ban többet szabadítottunk fel az autóban rejlő lehetőségekből, és versenyképesebbek lettünk. Utána is változtattak a szabályokon. A cél egyértelmű volt.”- árulta el Toto Wolff.