A Ferrari jól teljesített az Olasz Nagydíjon. A hétvégén azonban már Szingapúrba utazik a mezőny és ezt az eredményt itt meg kellene ismételniük. A pálya magas leszorítóerős jellege viszont kihívás elé állíthatja az olaszokat.

A Ferrarinak tavaly még inkább a nagyobb leszorítóerő és a kanyargósabb helyszínek kedveztek. Idén ez a tendencia megfordult, és a csapat minden dobogója és pole pozíciója olyan pályán jött, ahol nem volt szükség akkora leszorítóerőre. Jock Clear, a Ferrari vezető teljesítménymérnöke elmondta, melyek azok a „kellemetlen” tulajdonságok az SF-23 esetében, melyek megnehezíthetik a Scuderia életét a szingapúri aszfaltcsíkon.

Zandvoortban mindkét pilótának meggyűlt a baja a kiszámíthatatlan autójával. nagy leszorítóerős csomagot használták, ahogyan most hétvégén Szingapúrban is azt fogják. Clear ennek kapcsán most elmondta, milyen vékony jégen próbálnak egyensúlyozni. „Zandvoortba érkezve tudtuk, hogy az a pálya nem fog kedvezni nekünk. Tudjuk, hogy az autónk bizonyos részei nagyon trükkösek, de ettől még a legtöbb helyszínen elég gyors, csak időről időre nehézségeink vannak. Ezt láthattuk Charles-nál is, amikor a falba tette az időmérő edzésen. z autónk az ahhoz hasonló pályákon tényleg pengeélen táncol. Egy tökéletes körrel viszont akár a harmadik-negyedik helyre is kvalifikálhattuk volna magunkat. benne lett volna az autóban, csak ezzel együtt komoly kockázat is jár. Még mindig megvannak azok a kellemetlen tulajdonságai, melyek miatt a versenyzők nem érzik magukat annyira magabiztosnak. Charles is mondta, hogy nem arról van szó, hogy nincs meg a tapadás. Ez egy rendkívül szélsőséges autó, amikor ilyen pályákra megyünk, szóval ezen dolgoznunk kell.”- árulta el Jock Clear, akinek szavait a RacingNews365 idézte.